2021 MTV İlk Taksiti ve MTV Tutarı Açıklandı!

Motorlu taşıtlar vergisi, taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesi tarafından her sene ocak ayında yıllık olarak tahsil ediliyor. Bu sene uygulanacak motorlu taşıtlar vergisine dair ödeme dönemi de Ocak ayı itibariyle başladı. Bu sene Motorlu Taşıtlar Vergisi için yüzde 9.11 oranında artış yapıldı. Peki, MTV nereye yatırılıyor ve 2021 MTV rakamları nasıl?

Kimler MTV Öder?

  • Adlarına trafik şube veya bürolarına kayıt ve tescil edilmiş motorlu kara taşıtları bulunanlar 
  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kayıt ve tescil edilmiş uçak ve helikopteri olanların motorlu taşıtlar vergisi ödemesi gerekiyor. 

MTV Ne Zaman Ödeniyor?

MTV ödemeleri Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere eşit 2 taksitte ödeniyor. MTV 2021 ilk taksidi 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yatırılmaya başlandı. 1 Şubat 2021 itibariyle ilk taksit için belirlenen süre sona erdi. Bir sonraki taksit de Temmuz ayında yatıyor. 1 Temmuz 2021 – 1 Ağustos 2021 arasında MTV’nin ikinci taksidi yatırılıyor. 

MTV Ödemesi Nasıl Yapılıyor?

MTV ödeme nasıl yapılır, sorusu da merak edilenler arasında. MTV ödemesi farklı yöntemlerle ödenebiliyor.

  1. İnternetten MTV Ödemek!

İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesi üzerinden hızlı ödeme menüsüyle şifresiz şekilde, Gelir İdaresi Başkanlığının mobil uygulaması ile ve gib.gov.tr üzerinden anlaşmalı bankaların banka/kredi kartıyla ya da havale ile ödenebiliyor.

  • PTT’den MTV Ödemek!

PTT şubelerine başvurularak vergi ödeme işlemi yapılabiliyor. 

  • Bankadan MTV Ödemek!

İnternet bankacılığı aracılığıyla ya da banka şubeleri üzerinden de MTV ödemesi gerçekleştirilebiliyor.

  • Vergi Dairesine MTV Ödemek!

MTV yönünden mükellefiyet kaydı olan ya da MTV’yi tahsil etmeye yetkili olan Vergi Dairesi Müdürlüklerine de MTV taksidi ödenebiliyor. 

Aynı zamanda ivd.gib.gov.tr resmi internet sitesinde bulunan “MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme” bölümü aracılığıyla ödenebiliyor. Ödeme yapmak için önce sorgulama yapmak gerekiyor. Geçmiş yıllar da dahil bu sayfadan sorgulanan tüm borçlar ödenebiliyor.

Dilerseniz “Son 1 Yılda Benzin Fiyatları Ne Kadar Değişti?” başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz!

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2021

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğlere göre, motorlu taşıtlar vergi tutarları yeniden değerleme oranı nispetinde artırıldı. Buna göre 2021 MTV rakamları şöyle:

  • 1-3 yaş aralığında olan otomobillerin 2021 yılındaki motorlu taşıtlar vergisi (MTV) motor silindir hacmi 1300 cc ve aşağısında olanlar için 1051 lira ile 1261 lira arasında değişecek. 
  • Aynı yaşta motor silindir hacmi 1301 santimetreküp ile 1600 santimetreküp arasındaki otomobillerin vergisi de 1830 lira ile 2 bin 197 lira arasında olacak. 
  • 4001 santimetreküp üzerindekilerin vergisi ise 45 bin 932 lira ile 50 bin 107 lira arasında değişecek.
  • Yıllık vergi tutarı, 1-6 yaş arası minibüslerde 1256 lira, aynı yaştaki 25 kişiye kadar otobüslerde 3 bin 172 lira, 1500 kilograma kadar kamyonet, kamyon ve benzeri araçlarda 1127 lira olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sizi Arayalım
×

    Bilgi almak için formu doldurup gönderin, sizi arayalım!