2021 Skoda Kushaq Tanıtımı Başlıyor!

2021 Skoda Kushaq ne zaman tanıtılacak derken otomobil hakkında ilk resmi açıklama yapıldı bile… Yeni Skoda Kushaq SUV modeli Mart 2021 itibariyle tanıtılıp pazarda yerini almaya hazır olacak. Peki, Skoda Kushaq nasıl? Yeni çıkan SUV modelleri ilginizi çekiyorsa Skoda Kushaq hakkındaki detayları mutlaka gözden geçirin, deriz. Çünkü 2021 Skoda Kushaq modeli ile marka, ciddi bir pazar payı yakalayacak gibi görünüyor. 

Skoda Kushaq Nasıl?

Skoda ailesinin yeni kompakt SUV modeli Kushaq hakkında ilk haberler gelmeye başladı. Çek otomobil üreticisi Škoda Auto tarafından geliştirilen SUV modeli, temelde Hindistan pazarı için üretilen bir araç. Hindistan ve Çin’in nüfusu, bu ülkelere özel yatırımların da ana nedeni. Marka, Kushaq modelini, Hindistan pazarı için üretilen yeni bir yarı kompakt crossover SUV olarak tanımlıyor. Gelelim bazı merak edilenlerin yanıtlarına: Bu ismin anlamı ne yani Kushaq ne demek? Kushaq Hintçe mi ve bu otomobili daha önce nerede gördük?

Kushaq Ne Demek ve İlk Skoda Kushaq Tanıtımı

Skoda Kushaq modelinin adı nereden geliyor diye merak edenlerin çoğu bu kelimenin Hintçe olduğunu düşünüyor. ‘Kushaq’ adı, ‘Kral’ veya ‘İmparator’ anlamına gelen Sanskritçe ‘Kushak’ kelimesinden türemiştir. Araç, Şubat 2020’de Vision IN Concept olarak tanıtıldı.

Skoda Kushaq Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Geçtiğimiz şubat ayıyla birlikte ilk resmi detayları üzerinden bilgiler almaya başladığımız model, merakla beklenen 2021 model SUV seçenekleri arasında. Mart 2021 içinde resmi tanıtımı gerçekleştirilecek olan Skoda Kushaq, öncelikli olarak Hindistan pazarına gidecek. Çekyalı üreticinin Hindistan pazarını odağa alarak geliştirdiği modelin planlanan tanıtımı bitince pazara sunumu başlayacak. Marka bu süreçte render çizimleri üzerinden araçla ilgili görüntüler paylaşmaya devam ediyor. 

Skoda Kushaq Nasıl?

Skoda Kushaq hakkındaki bilgilerimiz, şimdilik kısıtlı. Ama ilk tanıtımın ardından çok daha fazla bilgi ediniyor olacağız. Markadan gelen bilgilere göre Skoda Kushaq iç mekan özellikleri, tasarımı ve motor seçenekleri hakkında bir tablo çizelim:

  • Skoda Kushaq İç Mekanı Nasıl?

Ürün gamının diğer modellerinde de uygulanan yaşam alanı temasını marka, bu modelde de sürdürüyor. Öncelikle renkli kokpit dinamikleriyle genç kullanıcıların da beğenisi alacağı kesin görünüyor. Renkli konsol tasarımıyla da yenilikçi bir yaklaşım çiziyor. Skoda’nın yeni Scala ve Octavia’da kullandığı yaşam alanı çizgisi Kushaq’ın da temelini oluşturuyor. Direksiyon ve multimedya ekran gibi temek elemanlar üzerinden bunu çok net şekilde yansıtan otomobilde dijital sürücü ekranını da listelerde göreceğiz. 

  • Skoda Kushaq Motor Özellikleri

Avrupa’da ve ülkemizde satışta olan çok da tutulan SUV model Kamiq ile Kushaq aynı seviyede. Bu yeni modelin altyapısında ise Hindistan pazarına özel olarak geliştirilen MQB-A0-IN tabanı kullanılıyor. Elbette bundan dolayı bazı farklılıklar söz konusu olacak. Kaputun altında ise Avrupa pazarındaki Kamiq ile benzer olan parçalar ve kombinasyonlar benzer şekilde sunuluyor olacak. 

  • Giriş seviyesinde 1.0 litrelik benzinli motoru
  • Bir üst kademesinde 1,5 litrelik TSI motor kombinasyonu var. 

Skoda Kushaq Şanzıman kanadında 6 kademeli manuel ve 7 kademeli DSG listede sunuluyor olacak.

Boyutlara dair bir açıklama yok ancak aks mesafesinin 2.651 mm olacağını biliyoruz. Vision IN konsepti de 4.256 mm uzunluğundaydı onu da hatırlatalım.

Faizsiz Krediyle Skoda Modelleri

Faizsiz araç kredisi almak, giderek daha fazla birey ve ailenin tercihi oluyor. Faizsiz taşıt kredisi kampanyalarından yararlanarak makul ödeme planları ile Skoda marka araç alabilirsiniz. Skoda faizsiz araç kredisi arayışında hangi bankanın bu marka için benzer kredisi var, sorusuna FaizsizAracKredisi.net ile yanıt bulabilirsiniz. Sistemdeki Kampanyalar sekmesini takip ederek yıl boyunca yapılan 0 faizle Skoda seçeneklerine göz atabilir, size uygun ödeme planının hangi katılım bankası ya da finans kurumu tarafından sağlandığını tespit edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sizi Arayalım
×

    Bilgi almak için formu doldurup gönderin, sizi arayalım!