2020 Araç Kredi Faizlerinde Son Durum

2020 araç kredi faizlerinde son durum ne? Taşıt kredisi faiz oranları ne oldu? Hangi banka en iyi oto kredi faizini veriyor ve hangi banka hangi oranda kredi faizi veriyor? Peki, faizle kredi çekip araba almak doğru mu ya da araba almak için doğru zaman mı…Detaylar için okumaya devam edin!

2020 Araç Kredi Faizlerinde Son Durum

Güncel taşıt kredi faiz oranları son günlerde en fazla merak edilenler arasında. Hemen herkes, kredi çekip araba almak istiyor. Elbette konut almak da çok popüler ama araba konusunda farklı bir ihtiyaç durumu var. Bunu, şöyle açıklayalım:

Covid-19 sürecinde su- yemek- tüp- kargo – güvenlik- sağlık gibi bize hizmet sunmak için fedakarca çalışan vatandaşlarımız dışında hemen hepimiz evimize kapandık. Bu şekilde başarılı bir sınav verdik. Ancak karantina dönemi sona erince “servisle işe gitmek” / “toplu taşıma ile (ki birden fazlasını kullananlarımız çok) işe veya okula gitmek, epeyce ürkütücü göründü. Durum böyle olunca hemen her vatandaş, araba- motosiklet – bisiklet – küçük sınıf araç gibi hususi bir araçla ulaşım ihtiyacını karşılamak istedi. Daha önce araba almak, aklının ucundan bile geçmeyenler de bu dönemde araba almak ister oldu. Buna ek olarak Devlet eliyle önce kamu bankalarının ardından da özel bankaların dahil olduğu düşük faizle taşıt kredisi gündeme gelince özellikle ikinci el araç almak üzere topyekun bir arayış başladı.

  1. El Temiz Araba Bulmak Zor!

Normalde Mayıs ayı itibariyle ikinci el oto pazarı canlanır. Çünkü bu dönemde yazlığına gitmek – tatile çıkmak – yıllık izinde memleketine gitmek üzere araba ihtiyacı artar. Ancak dediğimiz gibi bu yıl, ekstra bir durum söz konusu oldu. Peki, bu durum neyi nasıl etkiledi?

  1. İkinci el araba bulmak zorlaştı
  2. İkinci el araba fiyatları, hiç olmadığı kadar yükseldi.
  3. Sıfır araba bulmak zorlaştı.
  4. Çok büyük bir kitle, bankalara uygun faizle de olsa borçlanmış oldu.
  5. Çok fazla aracın trafiğe katılımı ile trafik çok daha yoğun bir hale geliyor ve giderek trafik daha da yoğun olacak. Çünkü daha önce toplu taşıma ve şirket servisini tercih edenler de artık araçla işe gidecek.
  6. Otomobil piyasası canlandı.

Şimdi, kredi faiz oranlarını ve bankaların ihtiyaç kredisi faizi / konut kredisi faizi / otomobil kredisi faizi oranlarını tek tek inceleyelim:

Kredi Faiz Oranları Hakkında

Geçtiğimiz ay, kamu bankaları tarafından kredi faiz oranları için indirim yapıldı. Bu oranlar, Cumhuriyet tarihinin en düşük kredi faiz oranları. Durum böyle olunca hemen herkes ihtiyacına uygun şekilde kredi çekme planları yapmaya başladı. Düşük faizle ev kredisi / düşük faizle araba kredisi veya ihtiyaç kredisi çekerek gereksinimleri karşılamak veya yatırım yapmak üzere harekete geçen vatandaşlar piyasanın canlanmasına neden oldu. Kamu bankalarını özel bankalar da izleyince oldukça etkili bir dönüşüm sağlandı. Bu arada merak edenler için kamu bankalarını listeleyelim…

Kamu Bankaları Hangileri?

Kamu bankaları covid-19 karantina süresi sonunda faiz oranlarını indirdi. Hemen herkes bankaların güncel faiz oranlarını araştırmaya koyuldu. Peki, kamu bankaları hangileriydi, hatırlayalım:

  • Halkbank
  • Vakıfbank
  • Ziraat Bankası

Peki, bankaların kredi faiz oranları nasıl? Mesela Finansbank kredi faiz oranları, TEB güncel faiz oranları, Garanti faiz oranları vs…

Güncel Kredi Faiz Oranları Tablosu

Aşağıdaki tabloda bankaların güncel kredi faiz oranlarını görebilirsiniz. Liste, bankaların resmi web sitelerine bakılarak oluşturulmuştur.

 

Bankaların Faiz Oranları Listesi
Banka İhtiyaç kredisi Faiz Oranı Konut Kredisi Faiz Oranı Taşıt Kredisi Faiz Oranı
Halkbank Kredi Faiz Oranları 01.07 0,64 0.49-0.69
Ziraat Bankası Kredi Faiz Oranları ? 0,64 0.49-0.69
Vakıfbank Kredi Faiz Oranları ? 0,64 0.49-0.69
İş Bankası Kredi Faiz Oranları 0,94 0,87 0,87
Akbank Kredi Faiz Oranları 1,45 0.92 1.10
Garanti Bankası Kredi Faiz Oranları 0,99 0,91 1,14
Yapıkredi Kredi Faiz Oranları 1.59 0,89 0,94
TEB Kredi Faiz Oranları 0.89 0.89 0,9
QNB FinansBank 0,79 1,18 1,45

 

Faizsiz Taşıt Kredisi Alınan Bankalar Hangileri?

Faiz oranları ne kadar düşük olsa da faizle kredi almak istemiyorsanız, sıfır faizle taşıt kredisi veren bankaların kampanyalarını inceleyebilirsiniz. Sıfır faizle araba kredisi almak üzere katılım bankalarının faizsiz araç kredisi kampanyalarını inceleyebilirsiniz. Birkaç saniye içinde katılım bankalarının 0 faizle araç kredisi kampanyalarını listelemek üzere FaizsizAracKredisi.net Kampanyalar sayfasını takip edebilirsiniz. Ayrıca araç inceleme sayfasında güncel otomobil inceleme içeriklerini bulabilir ve almak istediğiniz araçla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sizi Arayalım
×

    Bilgi almak için formu doldurup gönderin, sizi arayalım!