2020 DS 7 Crossback İncelemesi

DS Automobiles, ilk olarak 2009 yılında Citroen’in lüks araçlar üretecek bir alt yapılanması olarak ortaya çıkmıştır. 2014 yılında ise Citroen’den bağımsız bir şirket olarak otomobil endüstrisinde kendilerine ait bir yol bulmayı hedefleyen bir otomobil üreticisidir.

DS Araba Markasının İsminin Anlamı

DS ismi, Different Spirit veya Distinctive Series kelimeleri için kısaltma oluşturur. Citroen’in 1955 ile 1975 yılları arasında ürettiği DS serisine atıf olarak isimlendirilmiştir.

Atalarının İzinden Gitmek, Kendi İzini Bırakmak

Citroen DS, çıktığı zamana göre yenilikçi estetik dış dizaynı ve döneminin en üst sınırlarında aerodinamik yapısına sahip oluşu ile otomobiller arasında farklı bir standart oluşturuyordu. Bunun haricinde ise disk frenleri bulundurup seri üretime geçen ilk araç olması frenleme konusunda da kendini en ön plana koydurtuyordu.

1955’te tanıtıldığında oldukça ilgi çekici bir giriş yapmayı başardı. Tanıtım şovu sırasında 80.000 civarı depozito aldı ve bir rekora imza attı. Bu rekor ancak 2016 yılında Tesla’nın Model 3 tanıtımında verilecek olan 180.000 depozito ile geçilebildi.

DS Automobiles, bu ismi yaşatmak için burada ancak önlerinde tırmanacak büyük bir başarı listesi ile dolu. Geçmiş başarıların altında ezilmemek için elinden geleni yaptı. DS 7 Crossback modelinin önemli detaylarını inceleyip atalarının ismini taşımaya layık olup olmadığına ve isminin oluşturduğu baskıdan kurtulup kendine ait bir yolu yakalayıp yakalayamadığına bakmak da üzerimize bir vazife olarak düşüyor.

DS 7 Crossbackl Tasarım ve Estetiği

Herhangi bir ürün konusunda ilk izlenim, alıcı farkında olmasa bile en önemli unsurlardan birisi olma niteliğinde. İnsanların, bir otomobile baktığında gördüğü ilk unsurun bu otomobilin dizaynıdır. Böyle bir ürünün albenisini en çok etkileyen diğer faktörleri göz önüne almaya kalkmadan önce tasarımına değinmenin daha önemli olduğuna inanıyorum.

DS 7 Crossback, DS Automobile’nin en yeni jenerasyon SUV olarak nitelendirdiği bir araç. Bundan kaynaklı olarak dizaynını en kaliteli materyalleri karizmatik ve sofistike bir biçimde kullanırken Fransız “Savoir-Faire” tarzından esinlenmiş. ”Savoir-Faire”, Fransızca’da nasıl yapılacağını, olacağını bilmek gibi bir anlama geliyor. Zaten buradan da Crossback’in tasarımında kendine olan güveni rahat bir şekilde anlaşılabiliyor.

İlk bakışta bile göze rahatlıkla çarpabilen Crossback’in ön hattı, DS Wings adı verilen bir unsur ile sade ve farlar ile uyumlu olarak karışmış bir panele sahip. Farların altından sola doğru eğimli bir L şeklinde uzanan ekstra ışıklandırmalardan oluşuyor. DS Wings, altıgen şeklinde olup içi dörtgen şeklinde ızgaralarla kaplı ve ortasında firmanın küçük logosuna sahip. Bahsedilen ön panel sayesinde diğer SUV tipi araçlara göre çok daha zarif ve kendine has bir görünüş elde edebilme konusunda çok rahat bir araç.

Farlar ve ışıklandırma, firmanın da tabirine göre mücevher parçasını andıran bir duruşa sahip. Crossback’i açtığınız andan itibaren canlanan aktif led görüş farları bu değerli taş betimlemesini daha parıltılı hale getiriyor.

DS 7 Crossback İç Mekan Özellikleri 

Crossback’in kabin tasarımı ve konforuna bakacak olursak ilk önce gözümüze saat kayışı şeklinde bir dizayna sahip olan siyah bazalt renginde koltukları gözümüze çarpıyor. Önlerinde geniş bir boşluğa sahip bu koltuklar özenle konumlandırılmış ve en rahat deneyimi sunmak için hazırlanmış olarak sunuluyor. Koltuklar dışında kapıdan içeri girerken dikkatlere takılan unsurlardan biri de 9 farklı renk seçme imkanı sunan iç aydınlatma. Bu aydınlatmalar kapı tutacağının hemen altında olup, arabanın önündeki ızgara tasarımıyla örtüşen bir yapıya sahip. Aynı zamanda öne doğru genişleyerek yayılan yapısıyla akşamları arabanın içinde özel bir ambiyans içinde hissettirecek bir ışıklandırma sunabiliyor.

Arabanın içine hakim olan bazalt siyah rengi haricinde DS Automobiles’in de mücevher görünümü tabirini öylesine yapmadığını çıkartacak bir renk olan inci grisi kapı kollarında, kenarlarda ince şeritler halinde ve direksiyonun üzerinde logo, tuşlar gibi bölgelerde bulunuyor. Crossback’in anahtarı da tema dışında kalmayıp kenarları ve ortasındaki logo inci grisi, kaplaması bazalt siyah renkte olup farklı olarak ortasında kırmızı bir şerit ile geliyor.

Direksiyonun arkasında 12 inçlik akıllı bir led ekran ile yanında yine 12 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran bulunuyor. Ekrana telefonunuzu bağlayıp Android Auto eklentisi ile müzik, gps, radyo, aramalar ve benzeri bir çok şeye rahatlıkla erişme imkanına sahip olabiliyorsunuz. Bu lükslük derecesinde bir araba için bekleneni vermekte zorluk çekmeyen, kullanımı kolay ve anlaşılır bir ekran.

DS Active Scan ve Maksimum Konfor için Teknoloji

DS Active Scan adını verdikleri bilgisayar destekli süspansiyon yolu tüm zamanlarda tarayarak engebeli konumları veya savrulma, yön değiştirme gibi hareketleri tespit ederek aracın kabin hareketini aktif olarak düzenliyor. Bunun sayesinde pürüzsüz bir yolculuk geçirmek inanılmaz kolay bir hal alıyor. Bunun uygulanabilmesi için ön camın arkasına yerleştirilmiş bir kamera, arabanın ön kısmında dört farklı yerde bulunan dört farklı yükseklik sensörü ve üç adet ivme ölçer kullanılıyor. Bunların hepsi hız, direksiyon, fren ve yoldan gelen verileri harmanlayarak size en rahat deneyimi sunmak için kullanılıyor.

Konfor için teknoloji sadece rahat oturmaktan öte bütünüyle iyi bir yolculuk deneyimini kapsıyor ve Crossback yapılırken bu kesinlikle göz önünde bulundurulmuş. Fransa’nın en önde gelen ev ve araba içi ses sistemi tasarımcı ve üretici firmalarından FOCAL, en yüksek aralıklardan birine sahip, yüksek kalite ses sistemi Focal Electra’yı tasarıma karışıp göze batmayacak şekilde arabaya uygulamış. Bu ses sisstemi tam olarak 14 adet hoparlörün en iyi üç boyutlu ve kaliteli ses deneyimini sağlayabilmek için yerleştirilmesi ile oluşuyor.

Performans ve diğer teknik özelliklere değinmeden önce var olan bazı diğer unsurları sayalım:

-DS Night Vision (gece obje görüş desteği)

-DS ConnectedCAM (sürücünün gördüklerini kaydeden ayna kamerası)

-DS Connected Pilot (Yarı otomatik yardımlı sürüş deneyimi)

-DS Park Pilot (Otomatik park pilotu)

-DS Driver Attention Monitor (Sürücü dikkati ölçümü yapan ve geri dönüt veren bir sistem)

-DS Safety (Güvenlik için kamera ve sensör destekli sürücü asisti)

DS 7 Crossback Teknik Özellikler ve Performans Verileri

Crossback, 4.5 metre uzunluğa, 1.6 metre genişliğe ve 1.6 metre uzunluğa sahip olup aynı zamanda 1750 litrelik kabin hacmi ile tam bir SUV olduğunu gösterecek boyutlara sahip.

4 tekerlekten çekişe sahip (4×4) Crossback satın alım opsiyonları arasında petrol, hibrit-petrol ve turbo dizel yakıt seçenekleri ile manuel ve otomatik vites arasında seçim yapma imkanı sunuyor.

Hibrit versiyonu petrol kullanmadan 65 km’ye kadar sürüş imkanı sağlayabiliyorken bunu 30 g/km CO2 emisyonu gibi düşük değerlerde elde etmeyi başarıyor.

300 beygir gücünde olan Crossback 0-100 km hıza 5.9 saniye içerisinde ulaşabiliyor. Silindir hacmi ise 1598 cm^3 olup muadillerine kıyasla daha yüksek potansiyel sunabiliyor.

Yakıt tüketimi ortalama 100 kilometrede 2.2 litre gibi düşük bir rakam olup 43 litrelik deposu ile ortalama 1950 km’lik bir menzile sahip.

Hibrit aracın şarj süresi belirtilen koşullarda 130 dakika civarı olup akü kapasitesi 13.2 kWh’tir.

Faizsiz Krediyle DS 7 Crossback Almak

Faizsiz araç kredisi seçenekleri her geçen artıyor. Farklı katılım bankaları ve finans kurumları bireylere ya da şirketlere faizsiz araba kredisi sunabiliyor. Faizsiz taşıt kredisi arayışında FaizsizAracKredisi.net rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. Farklı faizsiz araç kampanyaları detaylarını inceleyerek size sunacağı avantajları hızlıca karşılaştırabilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sizi Arayalım
×

    Bilgi almak için formu doldurup gönderin, sizi arayalım!